GinTsuKimono
 
 

De kimono’s die ik rechtstreeks uit Japan laat overkomen zijn authentiek, vintage en dus gedragen. Elke kimono heeft een verhaal en hoewel ik natuurlijk de mooiste exemplaren voor je uitzoek, kan het gebeuren dat je de sporen van het dragen ziet.

Ik fotografeer elk vlekje zodat je een goede beoordeling kunt maken of je dit stuk wilt aanschaffen. Het is een mooi en eerlijk product en dat wil ik graag zo presenteren.


De bijzondere kimono’s die alleen bij speciale gelegenheden werden gedragen (furisode, tomesode, houmongi en tsukesage) zijn vaak van zijde. Deze moeten gestoomd worden. De alledaagse modellen (komon en yukata) zijn vaak van polyester en katoen en kunnen gewassen worden.


Maatvoering: alle kimono’s hebben een rugbreedte van 60 tot 64 cm. Maal twee dan heb je de bovenwijdte. De lengte kun je aanpassen door de kimono te laten blouzen.


Zie je een kimono die je wilt kopen? Stuur me dan een mail.

De genoemde prijzen zijn niet onderhandelbaar maar wel inclusief verzendkosten.

Je kunt de kimono’s bekijken en passen in de PoPuP galerie voor Kunst & Komedie aan de Hardebollenstraat 2-2 te Utrecht. Open elke zaterdagmiddag 13-18 uur. 

Kimono’s